Looduskaitsjad peavad Naissaarel 100 aasta juubelit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadamakai Naissaarel.
Sadamakai Naissaarel. Foto: Toomas Huik / Postimees

Eesti looduskaitse 100. aastapäeva tähistavad looduskaitse seltsi (ELKS) liikmed nädalavahetusel üleriigilise kokkutuleku ja konverentsiga Naissaarel, üritusel osaleb ka Pärnumaa esindus.

Naissaar on suuruselt (18,6 ruutkilomeetrit) Eesti kuues saar ning moodustab põneva minevikuga looduspargi ala. Milline on olnud militaarreostus ja selle mõju ning kuidas sellest vabaneda, kõneleb kokkutulekulistele akadeemik Anto Raukas.

Konverentsi “Olulised tähised looduskaitsesajandis” avab ELKSi president Tõnu Viik, arutledes, kas looduse kaitsmine algas ikka Vilsandist 1910. aastal.

Ettekandjate hulgas on ELKS asutaja- ja auliige, helilooja Veljo Tormis, kes kõneleb 1983. aastal koostatud, looduse ja kultuuri seoseid rõhutavast Tallinna deklaratsioonist.

Laupäeva õhtul kannab filharmoonia kammerkoor Tõnu Kaljuste juhatusel juubelikokkutulekul ette loodusele kui koorimuusika inspireerijale pühendatud teose.

ELKS asutati 1966. aastal, seltsil on 42 osakonda. Pärnu osakonna juhatuse esimees on Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi õpetaja Daisy Kärner. Osakonnal on poolsada aktiivset liiget ja niisama palju toetajaliikmeid. (PP)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles