RMK matkatee viib rabasse ja paksu metsa

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lõkkekoha vaatetornist paistab mets ja heinamaa, kahjuks ei jäänud kaadrisse taevas tiirutav kull.
Läti lõkkekoha vaatetornist paistab mets ja heinamaa, kahjuks ei jäänud kaadrisse taevas tiirutav kull. Foto: Karin Klaus

Rattamatkamiseks on praegu ideaalilähedased tingimused: mahedad päikeselised sügispäevad ei kiusa kuumusega, külmad tuuled-vihmad ja libedus annavad veel oodata.

Seepärast otsustasime kaaslasega jätkata eelmisel sügisel alustatud ettevõtmist sõita jalgratastel jupikaupa läbi riigimetsa majandamise keskuse (RMK) matkatee ehk 370 kilomeetri pikkune Oandu–Ikla matkarada, mis läbib kuus maakonda, kaks rahvusparki ja üheksa kaitseala.

Eelmise aasta septembris alustasime matkateed selle Läti-poolsest otsast ja sõitsime Iklast läbi Laiksaare Kilingi-Nõmme. Tänavu otsustasime läbida järgmise lõigu Pärnu- ja Viljandimaal, aga vastassuunas, kuna niipidi tundus logistika lihtsam: Pärnust rongiga Torisse, ööbimine Soomaal ja järgmisel päeval Kilingi-Nõmme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles