Romantiline rannatee tutvustab end Kärdlas

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ainult sel laupäeval ulatub Pärnumaa romantiline rannatee hiidlaste lahkel loal esimest korda mandrilt üle väina otse Hiiumaa pealinna Kärdlasse, osalemaks sealsel kohvikutepäeval, kui üheks päevaks avatakse 15 kohvikut.

Ainsa mandrilt pärit külaliskohvikuna pakub Pärnumaa rannapiirkonna valdade esindus keskpäevast kuni südaööni Kärdla mere rannal Rannateele omast kehakinnitust ja ajaveetmist.

Kohvilähkrite nime pookisid Kärdla rahvale külge naaberkülade inimesed. Nad võtsid kodust kaugemale tööle minnes lähkriga hapupiima või kalja kaasa ja naersid vabrikurahvast, kelle igapäevaseks joogipooliseks peeti kohvi.

Pärnumaa romantiline rannatee on teekond, mis viib rändaja mööda ligemale 250 kilomeetri pikkust rannajoont Iklast Varblani, põigetega Kihnu saarele ja sisemaale, kus on märgid Läänemere endisest rannajoonest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles