Juhtkiri: Jannseni arendusest laiemas pildis

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Läinud nädala lõpul kirjutas Pärnu Postimees, et linnavolikogus ei läinud läbi linnavalitsuse soov müüa Rimile otsustuskorras 360 000 euro eest J. V. Jannseni 3, 5 ja 7 kinnistud. Neis asuvad Säästumarket, Ülejõe tervisekeskus ja Ülejõe saun. Volikogus juhtus midagi pretsedenditut: valimisliidu teerull lõi tõrkuma ja otsust ei sündinud. Häält teinud volinikud küsisid õigustatult, kuhu rutt, miks müüakse põrsast kotis ehk evimata vähimatki planeeringulist ettekujutust, mis sellele alale ehitatakse.

Aastate eest ilmus Pärnu Postimehes foto saunanõukogu esimehest Hillar Talvikust, kes lubas linnasauna taas käima panna. Saun laguneb oma lagunemist, Talvik istub endiselt volikogus ja on koguni selle aseesimees. Ühiskondlikku ihuharimisse, mis hügieeniharjumuste kujundamisel peaks olema oluline, pole Pärnu linn kunagi oluliselt panustanud. Põhjuski varnast võtta: pole kasumlik.

Tervisekeskus ehk peamiselt perearstid on samuti linna rendipinnal. Kas neile öeldakse lepingud üles, et Rimi saaks millalgi ehitama hakata? Isegi kui Rimi peaks neile võimaldama uue pinna, siis kuhu peaksid need tuhanded inimesed sel ajal pöörduma, kui vana tervisekeskust enam ei ole ja uut veel ei ole? Peamised probleemid liiklusega on Tallinna maantee, Jannseni ja Rääma ristis tipptundidel. Praeguse Säästumarketi puhul rahuldab parkimisvõimalus hädapäraselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles