Tihemetsa koolis andis tundi Age Oks

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priimabaleriin Age Oks.
Priimabaleriin Age Oks. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Tihemetsa põhikool alustas “Tagasi kooli” nädalat väljakuulutatust pisut varem, et maailmakuulus baleriin Age Oks saaks kunagisse kodukooli tundi andma tulla.

Tunni andmise aega oli vaja nihutada seetõttu, et järgmisel, “Tagasi kooli” ürituste ametlikul nädalal on Age Oks Suurbritannia kuninganna Elizabeth II kutsel koos abikaasa Toomas Eduriga palutud Londonisse Buckinghami paleesse vastu võtma CBE (Commander of the British Empire) kõrget autasu Eesti-Inglismaa kultuurisuhete arendamise eest.

“Age Oksal oli kaasas hulgaliselt fotomaterjali oma esinemistest üle maailma, suurelt maakaardilt sai otsitud paiku, kus meie priimabaleriin tantsinud on. Selgus, et ainult Antarktises on jäänud esinemata!” kirjeldas Tihemetsa põhikooli direktor Aita Matson.

Direktori jutu järgi tekitas elevust vana klassipilt ajast, kui Age Oks oli veel Tihemetsa kooli 4. klassi tüdruk. ”Pildil oli Age kõrval üks praegune meie kooli õpetaja ja üks praegune ema, kõigil valged lehvid juustes,” jutustas Matson. “Veel polnud kusagilt näha, et üks nääpsuke tüdruk saavutab oma tahtejõuga maailmakuulsuse.”

Õpilased said katsuda ja proovida balleti- ehk varvaskingi, mis olid nii väikesed, et nägid välja kui tõelised Tuhkatriinu kingakesed. Direktori jutu järgi oli üks tüdrukuid ahhetama panev balletikleitki kaasa võetud.

Priimabaleriini jutust jäi Matsoni sõnade järgi õpilastele sõnum: kui midagi väga-väga soovida, selle nimel kõvasti tööd teha, pidada oma eesmärkide saavutamisel kinni etteantud režiimist, on kõik võimalik. Pole tähtis, kas oled maa- või linnalaps. Tähtis on pingutada.

“Tagasi kooli” ürituste nädal toimub tänavu 18.-22. oktoobrini vabariigi presidendi ja Sihtasutuse Noored Kooli algatusel teist aastat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles