Kutsemeistrivõistluste hooaeg toob Pärnusse kaks mõõduvõttu

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskus.
Pärnumaa kutsehariduskeskus. Foto: Urmas Luik

Tänasega läheb lahti Eesti kutsemeistrivõistluste periood. Järgmise kolme kuu jooksul toimub 25 erialavõistlust, kuhu on osalema oodata üle 250 noore kõikidest Eesti kutseõppeasutustest, samuti külalisi naaberriikidest.

Pärnumaa kutsehariduskeskus (PKHK) võõrustab sel kevadel ehituspuuseppade ja autotehnikute võistlusi. Mõlema eriala mõõduvõtud toimuvad mai keskel.

PKHK avalike suhete juht Anneli Rabbi ütles, et nende kooli lähevad üleriigilistele võistlustele esindama õppurid, kes on tulnud võitjaks koolisisesel kutsevõistlused.

"Meie õppuritel on üle-eestilistel kutsevõistlusel alati hästi läinud ja nii mõnedki oma ala parimad on pääsenud piiri taha Eestit esindama," lausus Rabbi.

Haridus- ja teadusministeeriumi asekantsleri Mart Laidmetsa sõnutsi on kutsemeistrivõistlustel osalemine noortele tähtis osa õppetööst ja pakub tublimatele võimalust Eestist kaugemalegi jõuda.

Erinevalt viimasest paarist aastast toimuvad kutsevõistlused sel korral seitsmes maakonnas ja 13 kutseõppeasutuses, samuti on osa võistlusi seotud messide-laatadega.

"Sel aastal võtsime eesmärgi muutuda senisest enam regionaalseks ja tõmmata rohkem tähelepanu koolidele endile. Selle aasta kogemuse pinnalt soovime leida head mudelit maakondade ja kutseõppeasutuste suuremaks kaasamiseks suursündmuse Noor Meister ettevalmistusse ja korraldamisse," rääkis Innove hariduse agentuuri juht Tanel Oppi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles