Ergo Rand hoiab Pärnumaa hallipäiseimat kergejõustikurekordit

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elu jooksul kümneid tuhandeid kilomeetreid jooksnud Ergo Rand ütleb nüüd, et kepikõndki on väga väärt treening.
Elu jooksul kümneid tuhandeid kilomeetreid jooksnud Ergo Rand ütleb nüüd, et kepikõndki on väga väärt treening. Foto: Mailiis Ollino

Pärnumaa kõige pikema ajalooga kergejõustikurekord on Ergo Ranna 1968. aasta 14. septembril Vändra maratonil joostud 2:23.31,0.

Rekordimehel täitus hiljuti 75, tippmark saab tänavu 48aastaseks ja selle lööjat ei paista kusagilt. Tõele au andes on küll Pärnu Altiusest kasvanud Roman Fosti jooksnud 2014. aastal 42,195 kilomeetrit 2:17.54ga, aga Stamina SK värvides. Seega on Pärnumaa rekord endiselt Ergo Ranna oma.

Kogu aupaiste juures tuleb siiski märkida, et eelmine Pärnu kergejõustikurekordite rekord pidas vastu koguni 58 aastat. Nimelt püstitas sõjaeelse Pärnu kuulsamaid sportlasi (võrdlust kannatas vaid Paul Keres) Oskar Linnaste 1940. aastal kettaheites kaks Eesti ja muidugi ka Pärnu rekordit, neist viimase, 49.23, Tartus 24. augustil. Eesti rekordi võttis Linnastelt 1947. aastal Heino Lipp, heites 49.41, Pärnu rekordi sai oma nimele aga alles 1998. aasta 19. mail Tallinnas kaks sentimeetrit enam ehk 49.25 heitnud tulevane olümpiavõitja ja maailmameister Gerd Kanter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles