Kalev Vilgats: “Eesti Vabariik 100” võtab ilmet 1. osa

Kalev Vilgats
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Vilgats.
Kalev Vilgats. Foto: Urmas Luik

Paistab, et Pärnumaal hakkab mööda saama esimene etapp, mil esitati ideid, kuidas tähistada linnas ja maakonnas Eesti Vabariigi 100. aastapäeva. Maavanem Kalev Kaljuste väärib tunnustamist põhimõtte eest, et kõigepealt võisid kõik huvitatud pooled esitada igasuguseid ideid, mille hulgast sõelutakse välja need, mille teostamisele hakkab hammas peale.

Üks on selge: sellist kingitust oma sünnilinnale nagu 1938. aastal (Suursild) Pärnul riigilt oodata ei tasu. Kui üldse saame mingist kingist rääkida. Siinkirjutajal on kasutada ajakohastatud nimekiri (29.04.2016) tegevustest, millega võiks Eesti riigi 100. sünnipäev meile meelde jääda.

Mis jääks Pärnu linna avalikus ruumis (objektina?) meenutama suurt juubelit? Siin on kavas lipuväljaku rajamine Rüütli tänavale ehk Rüütli platsi rekonstrueerimine. Loodan, et taevasse ulatuva lipumasti ideega ei minda liiale, sest kellele on vaja oavart, mida pidi taevasse ronida?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles