Jan Grau kompab foto ja maali piire

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ennast vedelate ja ehtsate värvide keskel koduselt tundev Jan Grau on klõpsutanud telefoniga fotosid nii oma pintslitest ja paletist kui tänavaliiklusest, teinud need fotod katki ja konstrueerinud uued pildid, mis näevad välja nagu maalid.
Ennast vedelate ja ehtsate värvide keskel koduselt tundev Jan Grau on klõpsutanud telefoniga fotosid nii oma pintslitest ja paletist kui tänavaliiklusest, teinud need fotod katki ja konstrueerinud uued pildid, mis näevad välja nagu maalid. Foto: Tanel Pihelgas

Pärnus Rüütli tänaval Avangardi galeriis on 6. juulini väljas pärnaka Jan Grau isikunäitus tema värskest loomingust, mis viitab mälestuste kaduvusele tänapäeval, kus igal hetkel võib jäädvustada mida iganes.

Kunstniku aineseks on isiklikud mobiiltelefoniga valminud jäädvustused talle olulistest hetkedest, mis oma moonutatud kujul tuletavad meile meelde, et fotost on saanud kaduv asitõend ja fotoalbumid, mida koosviibimistel imetleti, on muutumas ajalooliseks nähtuseks.

Fotod ei täida enam oma kunagist funktsiooni, sest nende säilimine on muutunud liigselt sõltuvaks tehnikast, mis võib igal hetkel üles öelda. Pealegi tekib juhuslike pildiklõpsudega palju prahti, mille seast on hiljem raske olulist üles leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles