Bridžifestival võtab kampa male

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endel Kivioja (vasakul) mängis noorpõlves edukalt kunagistel Pärnu suvistel maleturniiridel, kus kohtus teiste hulgas ka legendaarse suurmeistri Paul Keresega.
Endel Kivioja (vasakul) mängis noorpõlves edukalt kunagistel Pärnu suvistel maleturniiridel, kus kohtus teiste hulgas ka legendaarse suurmeistri Paul Keresega. Foto: Erakogu

Tänasest toimub Pärnus juba 20. korda rahvusvaheline bridžifestival. Tänavune festival on eriline selle poolest, et esmakordselt võisteldakse ka males, tähistamaks tuntud Pärnu bridži- ja malemängija Endel Kivioja 75 aasta juubelit.

Aastate jooksul on Pärnu suveturniiril osalenud mängijad Lätist, Soomest, Leedust, Rootsist, Šotimaalt ja loomulikult Eestist. Kõige nimekamaks väliskülaliseks on läbi aastate olnud Soome mitmekümnekordne internatsionaal Kauko Koistinen.

Suveturniiri atraktiivseim sündmus on olnud alati kohvikuturnee, kus mängijad liiguvad kaardi järgi Pärnu kohvikutes, baarides, pubides ja restoranides, mängides igas peatuskohas kaks kuni neli jaotust. Kõige osavõturikkam oli 2003. aasta kohvikuturnee, kus osales 40 paari. Võitjaks tulid paaris mänginud Soome koondislane Clas Nyberg ja Pärnu tuntud kohtunik ja bridžimängija Toomas Talviste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles