Kihnu pillilapsed saabusid lappajaga

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pillilapsed akordionisti Egert Pulliga liuglesid sadamasse lappajapaadis ja ootajateni kostis rahvalik lugu “Tõmba, Jüri”.
Pillilapsed akordionisti Egert Pulliga liuglesid sadamasse lappajapaadis ja ootajateni kostis rahvalik lugu “Tõmba, Jüri”. Foto: Raili Leas

Suaru sadama poole liugles lappaja, lastiks pillimängijad ja paadipäras tüüri hoidmas kihnlane Margus Laarents, üle vaikse vee kostis rahvalik lugu “Tõmba, Jüri”, taustaks mootori vaikne tõk-tõk.

Sellise enneolematu muusikalise tervitusega algas “Kihnu kaluritõpäävale pühendet vestival”, mille jäädvustus levib internetiavarustes Youtube’i kaudu.

“Pillilaste mõte tuli lõõtsamees Anto Siimsonilt, kes ükskord talvel sellest rääkis ja videot näitas, et niivõrd trendikas on rahvamuusikas nüüdsel ajal rütmipillina mõnd mootorit kasutada, siis tuli omakorda minul mõte teha seda merekultuuriaastal lappaja mootori taustal,” selgitas mere peo üldjuht, SA Kihnu Kultuuriruumi juhataja Mare Mätas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles