Andres Herkel: Vabaerakond teab, kuhu minna

Andres Herkel
, Vabaerakonna esimees, riigikogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel.
Andres Herkel. Foto: PP

Mis on Vabaerakonna senise edu võti? Esmajoones on see visa töö ja selge ettekujutus sellest, kuidas ning kuhu liigutakse. Nullist parlamendierakonna ehitamine pole kindlasti see, et üks kamp sattus endalegi ootamatult kullasoonele.

Järjepidev töö jaotus mitmesse etappi, mille algust võib lugeda Vaba Isamaalise Kodaniku asutamisest 2011. aasta suvel. Praeguse etapi sisu on kasvada tegusast, kuid siiski veel väikese esindatusega parlamendierakonnast jõuks, mis määrab ja kujundab Eesti arengut.

Oleme piisavalt selgelt öelnud, mis on Eesti poliitikamaastikul valesti ja mida tuleb muuta. Me ei lepi suurerakondade kartellileppega. Samas ei saa me endale lubada opositsioonilist primitivismi. Ei ole lihtsaid lahendusi keerulistele probleemidele, küll aga on mõnele lihtsale probleemile üpris lihtne lahendus, mida ülejäänud erakonnad pole tunnistada tahtnud. Üks selline on erakondade rahastamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles