Teatrijuht plaanib puhkusereisi ise

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koos abikaasaga Bergenis 2011.aastal. Linnas, kuhu Leesmendid läheksid alati tagasi.
Koos abikaasaga Bergenis 2011.aastal. Linnas, kuhu Leesmendid läheksid alati tagasi. Foto: Erakogu

Pärnu Endla teatri direktori selle suve suurim ettevõtmine on automatk perega läbi Euroopa. “Eks bussireisile minna oleks lihtsam: seal on kõik sinu eest juba valmis mõeldud. Aga ise planeeritud reis annab suurema vabaduse,” ütleb teatrijuht Roland Leesment.

“Minu suvepuhkus sõltub täiesti sellest, millal puhkab Endla teater,” nendib Leesment. “Nii olengi sel suvel puhanud kahes osas. Esimene osa oli suuresti töiste tegemistega seotud. Nimelt olid juuni alguses meie teatri korraldada üle-eestilised teatrite spordipäevad Jõulumäe tervisespordikeskuses. Mul on hea meel, et need nii hästi õnnestusid.” Oma suvepuhkuse teist osa augustis on Leesment pikemalt kavandanud. “Käisime mõne aasta eest pere ja sõpradega automatkal Horvaatias. See oli imetore reis. Veel neli aastat tagasi oli nii, et sõitsid Horvaatiasse kohale ja võisid astuda mis tahes turismiinfokeskusesse ja sealt kohe juhatati kätte just sulle meelepärane öömaja. Horvaatia on algajale reisihuvilisele, iseäranis automatkajale, üks sõbralikumaid riike kogu Euroopas,” soovitab teatrijuht.

“Seekord on meil plaan sõita läbi Euroopa Põhja-Itaaliani välja. Tahaks ikka eelolevaks pimedaks ajaks akusid laadida ja energiat koguda, selleks on vaja päikest ja päevasooja,” põhjendab mees. “Kuid Itaalias nii lihtsalt ei saa kui Horvaatias, kus võis kulgeda muretsemata, kus vastu ööd maandud. Itaalia vajab põhjalikumat eeltööd. Oleme võtnud kaasaga endale selleks mitu päeva, et teemasse süveneda. Meil on peaaegu kõik päevad planeeritud: kui palju päevas sõidame, kus peatume, milliseid huviväärsusi vaatame. Optimaalse päevase kilometraaži väljaarvutamine on samuti tähtis, et vältida tormamist. Tahame kogu reisi teha mõõdukas tempos, et saaks hetke nautida ja lihtsalt olla.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles