Õppejõud pani vändralased raamatu modellideks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kultuuriakadeemia õppejõud ning Olustvere maamajanduskooli disaini ja käsitöö õpetaja Inna Raud koondas oma teadmised raamatusse “Vändra kihelkonna rahvarõivad” ja seadis fotodele kohalikud inimesed.
Viljandi kultuuriakadeemia õppejõud ning Olustvere maamajanduskooli disaini ja käsitöö õpetaja Inna Raud koondas oma teadmised raamatusse “Vändra kihelkonna rahvarõivad” ja seadis fotodele kohalikud inimesed. Foto: Tanel Pihelgas

Rahvusliku tekstiili õppejõud, Kure talu perenaine Inna Raud on oma raamatusse “Vändra kihelkonna rahvarõivad” koondanud seitsme aasta töö, mis algas kirivööde uurimisest.

Pärnust pärit Innale kasvasid Vändra kihelkonna rahvarõivad südame külge pärast seda, kui ta abikaasa Koit Rauaga ostis talukoha Vändra valda looduskaunile jõekaldale.

Mitmeaastase innustunud töö tulemus on kogukas 244-leheküljeline 185 joonise ja 240 fotoga teos, millele eri ajastute rõivamodellidena lisavad väärtust vändralased. See oli autori põhimõte, et fotodel peavad kohalikud lapsed, naised ja mehed kandma kodukihelkonna riideid – see on neile auasi olla jäädvustatud raamatulehekülgedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles