Juhtkiri: Pidev kitsikus Kesklinna sillal

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Tänane Pärnu Postimees peatub taas ühel päris vanal probleemil – kuidas toimub liiklemine Pärnu Kesklinna silla jalakäiguteedel, täpsemalt sellel, kuidas jalakäijad ja jalgratturid üksteist segama kipuvad. Lihtne reegel näeb ette, et ratturid sõidavad silla merepoolsel jalakäijate teel, paremal pool on see neil keelatud. Nüüd on keelumärgid asfaldilegi maalitud, nii et kõik jalgratturid, isegi need, kes asjakorraldusega kursis pole, peaksid neid märkama.

Näiteid, kuidas jalakäijad ning jalgratturid konflikti sattuvad, leidub palju. Mõnigi neist on leheloos ära toodud. Mõnda õnnestuks vältida, kui jalakäijad eelistaksid liigelda rattavabal poolel ja jalgratturid ei trügiks sinna, kuhu neil keelatud minna. Aastate jooksul on mõlema rühma liiklusviisakus küll märgatavalt suurenenud, kuid ega vastuoludest pääse.

Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Sander Peremees käib leheveergudel välja mõtte, et Kesklinna sillal saaks asjad toimima, kui jalakäijatele mõeldud sillapoolel oleks jalgratastega sõitmine tehtud raskemaks. Veelgi efektiivsem oleks, kui rattaga liiklemine oleks seal võimatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles