Pärnu noorsõudjad esindasid Eestit edukalt

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SK Kalevi sõudja Rain Harjus ja tema narvalasest paarimees Mihhail Kuštein saavutasid paarisaeru kahepaadil sakslaste von Mülleri ja Osthoffi järel hõbemedali.
SK Kalevi sõudja Rain Harjus ja tema narvalasest paarimees Mihhail Kuštein saavutasid paarisaeru kahepaadil sakslaste von Mülleri ja Osthoffi järel hõbemedali. Foto: Aleksei Lipintsov

Läinud nädalavahetusel Saksamaal Hamburgis toimunud kuni 17aastaste noorte Läänemere rannikuriikide sõuderegatil Baltic Cupil jõudsid kolm Pärnu sõudjat Eesti koondise eest esikolmikusse.

Koondise edukaimad olid SK Kalevi sõudja Rain Harjus ja tema narvalasest paarimees Mihhail Kuštein, kes saavutasid ajaga 7.10,75 paarisaeru kahepaadil sakslaste Tassilo von Mülleri ja Joscha Osthoffi (7.08,86) järel hõbemedali. Päev hiljem sprindidistantsil võitsid Harjus ja Kuštein ajaga 1.34,54 neidsamu sakslasi (1.35,48).

Tüdrukute paarisaeru kahepaadil võitis SK Kalevi noorsõudja Grete Alttoa tartlase Leena Katteliga paarisaeru kahepaadil Rootsi (7.58,26) ja Saksamaa (8.07,62) järel pronksmedali ajaga 8.10,13.

Neidude paarisaeru neljapaat, kuhu pärnakatest kuulusid Greta Jaanson ja Annabel Aron Pärnu sõudeklubist, kalevlane Kristel Gustavson, võitis ajaga 7.27,73 Saksamaa (7.24,31) ja Taani (7.25,49) järel pronksmedali.

Eesti koondis võitis nädalavahetusel Allermöhe kanalil kokku kuus medalit. Võistlusel kohtunikuna tegutsenud Eesti sõudeliidu peasekretär Robert Väli märkis, et see oli Eesti noorsõudjatele medalite arvult kõigi aegade edukaim Baltic Cup.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles