Parimate korteriühistute sekka jõudis mitu Pärnu ühistut

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriauhinna "Parim renoveerimise ja ilusa koduümbruse terviklahendus"  pälvis Pärnu Mai 23 korteriühistu.
Eriauhinna "Parim renoveerimise ja ilusa koduümbruse terviklahendus" pälvis Pärnu Mai 23 korteriühistu. Foto: Martin Riidamets

Eesti korteriühistute liit (EKÜL) kuulutas eile ühistute suurfoorumil 12. korda välja riigi parimad korteriühistud ja tunnustas tublisid ühistujuhte.

EKÜLi konkursil selgus parim kolmes kategoorias: ilus koduümbrus, parim korteriühistu juht ja edukaim renoveerimisprojekt.

2016. aasta parimaks korteriühistu juhiks kuulutati pärnulanna Anne Betker (esitajaks KÜ Uus-Sauga 41a).

"Parima korteriühistu juhi konkursil osalenud olid kõik seekord väga tugevad ja tunnustust väärivad kandidaadid. Siiski tuli komisjonil see keeruline otsus teha ja võitja valida," rääkis EKÜLi juhatuse liige Urmas Mardi. "Parimat korteriühistu juhti iseloomustavad majaelanikud kui kohusetundlikku, abivalmis ja heade

juhiomadustega inimest. Tema organiseerimisel ja juhtimisel on maja renoveeritud ja tehtud majaesised haljastustööd."

Mardi kinnitas, et elanikudki on oma ühistu juhiga väga rahul. "Inimestele meeldib, et nende ühistu juhi poole saab pöörduda ka isiklike muredega, sest temalt saab alati nõu ja abi," lisas ta.

Ilusa koduümbruse kategoorias tunnustati eriauhinnaga "Hingega loodud koduümbrus" Pärnu

korteriühistut KÜ Pikanõmme.

"Ühistu liikmed on öelnud nii: töödele meie ühistu märkimisväärset kulutanud pole, aga meil on tore majahoidja, kes korrastab majaümbrust ja hoiab silma peal lillepeenardel, ja elanikudki hoolitsevad lilleilu eest," tutvustas Mardi.

Eriauhinna "Parim renoveerimise ja ilusa koduümbruse terviklahendus" pälvis Pärnu KÜ Mai 23.

"Maja kandideeris edukaima renoveerimisprojekti konkursil, kuid konkursi komisjonile avaldas väga muljet ka elamu ümbrus, mille on kujundanud maastikukujundajast juhatuse esimees," selgitas Mardi.

"Tehtud on fassaadi, katuse ja vundamendi soojustus, rõdude renoveerimine ja klaasimine, sademevee maa-aluse kanalisatsiooni ehitus ja selle ühendamine linna sademevee kanalisatsiooniga. Samuti leiab maja juurest ainulaadseid detaile, näiteks eritellimusel jalgrattahoidlad, professionaalses haljastuses kasutatavad rõdukastid ja leedvalgusribad trepikoja akende välispiiretel," nimetas EKÜLi juhatuse liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles