Aktsiaselts Tarriksi lugu

Kalev Vilgats
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Paar aastakümmet tagasi kirjutas Pärnu Postimees “AS Tarriks saevabrik sünnib pangalaenuta”. Jutt oli saetööstusest, mis pandi püsti omanikule tagastatud maale, millest neli hektarit osteti suhkrupeedikasvatuselt puidufirma arendamiseks. Praegu saeveski seisab.

"Sel äril on olnud tõusud ja mõõnad. Viimasel ajal on kogu aeg mõõn," möönab Tarriksi omanik ja juhatuse esimees Riho Närep. Algusaastaid meenutades räägib ta maa rentimisest Pärnus Kommunaali platsil ja sellest, kuidas üritati firmale linnas paika leida. Linnas osutus maa ostmine aga võimatuks ja nii kolitigi linna taha. Rahvasuus teatakse Närepi tööstust kui Reiu saevabrikut.

Tööstuse püstipanekuks käidi pangahärrade jutul, kuid need kinnitasid kui ühest suust, et puit pole perspektiivne. Seepeale löödi käega. Areng kulges täpselt nii palju ja kiiresti, kui oma rahakott kannatas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles