Kuninga loodusainete nädal pani hallid ajurakud tööle

Riina Martinson
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kuninga tänava põhikoolis toimus loodusainete nädal, mis tõi esmaspäevast alates hulga õpilasi nii näitusi vaatama ja viktoriinides osalema kui programmeerima.
Pärnu Kuninga tänava põhikoolis toimus loodusainete nädal, mis tõi esmaspäevast alates hulga õpilasi nii näitusi vaatama ja viktoriinides osalema kui programmeerima. Foto: Erakogu

Pärnu Kuninga tänava põhikoolis toimus loodusainete nädal, mis tõi esmaspäevast alates hulga õpilasi nii näitusi vaatama ja viktoriinides osalema kui programmeerima.

Bioloogias ja geograafias olidnendel päevadel väljas kahe viktoriini küsimused ja näitused, mida geograafiaõpetaja Urmas Leki ütlust mööda hoolega uuriti.

"Eesti kohtade nagu linnade, kirikute, koolimajade tundmise viktoriinis löövad kaasa ka väikesed: kui nad mõne koha ära tunnevad, ei häbene nad proovimast," rääkis Lekk.

Suuremad harjutasid mikroskoobi kasutamist, pisut väiksemad tutvusid Lotte loodusmängu ja rannaniidu kohvri sisuga.

Matemaatikas võisteldi peastarvutamises, mõõtmiste täpsuses ja huvitavate ülesannete lahendamises. Keemias ja füüsikas korraldati põnevaid katseid.

Kooli arvutiõpetaja Kairi Osula sõnade järgi katsetasid 8. klassid programmeerimist, sest parajasti kestab üleeuroopaline programmeerimisnädal Code Week.

"Hasarti oli kõvasti ja tunni lõpus pidin osale ikka mitu korda meelde tuletama, et tund on läbi," jagas Osula muljeid. "Lapsed palusid veel niisuguseid tunde, sest oli väga põnev."

7. klasside õpilased joonistasid üles oma mõtted sellest, kuidas panna õpilased senisest rohkem köögivilju sööma.

6. klasside õpilased rääkisid algklassilastele turvalisest internetikäitumisest. Samuti sai vaadata näidendeid, videoid ja muid esitlusi. Pärast kontrolliti laste teadmisi kokkuvõtva viktoriiniga.

Kooli raamatukogu juhataja Marilis Edvand pani välja näituse, et tutvustada kahte põnevat sarja. Üheksa- kuni 12aastastel tasub uurida sarja "Luubi all", mis juhatab Eesti faunani. Sari tutvustab muu hulgas lähemalt jõevähke, toakärbseid ja herilasi. Sari "Nooruk avastab maailma" pakub  isetegemise ja katsetamise võimalusi. Need raamatud aitavad õppida jälgima loodusnähtusi ja seeläbi neid mõistma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles