Kommodoor Väino Hallikmägi: Mis merel toimub, jääbki sinna

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Gertrud Alatare

Tänavu kevadel Pärnu jahtklubi kommodooriks valitud Väino Hallikmägi on seda meelt, et juba saavutatuga rahule jääda ei või: alati saab midagi paremini teha.

“Kui ma 18 aastat tagasi perekondlikel põhjustel Pärnusse kolisin, leidsin, et siin elades peab merele pääsema,” kõneles jahtlaeva Sinilind kapten Hallikmägi, keda paljud linlased mäletavad Pärnu linnapeana. “Jahtklubis sain oma merekirge rahuldama hakata kõigepealt Mati Hoole juhendamisel Calva pardal seilates. Edasi liitusin Peeter Volkovi Põhjakonna meeskonnaga, kellega mul õnnestus Muhu Väina regatil Eesti meistrivõistluste hõbemedal võita. Viimased kümme aastat olen oma meeskonnaga purjetanud Sinilinnul.”

Merele pääsesin iseseisvalt alles suure mehena, kui hakkasin oma Põhja-Eestis olevast suvilast tillukese Lutš-klassi svertpaadiga vee peal käima.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles