Pärnumaa saab suure reisisadama

Riina Martinson
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virtsu sadama põhiülesanne on teenindada Kuivastu–Virtsu parvlaevaliini, aga seal saavad peatuda väike- ja kaubalaevadki.
Virtsu sadama põhiülesanne on teenindada Kuivastu–Virtsu parvlaevaliini, aga seal saavad peatuda väike- ja kaubalaevadki. Foto: Urmas Luik

Koonga, Varbla ja Lihulaga ühinev ning Pärnumaa koosseisu tulev alla 1500 elanikuga Hanila vald toob meile kaasavaraks Eesti suuruselt teise reisisadama Virtsus, tükikese Matsalu rahvuspargist ja pankranniku.

Hanila valla keskus asub 160 elanikuga Kõmsi külas, kus tegutsevad lasteaed-algkool, seltsimaja, postkontor, raamatukogu ja valla suurim tööandja AS K.MET, kuhu käiakse tööl nii Lääne- kui Pärnumaalt, aga ka Pärnust ja isegi Järvamaalt.

Ehkki suur osa pärnumaalasi kehitaks Hanila valla kohta pärimise peale vaid õlgu, on paljud sealt korduvalt Saaremaale minnes läbi sõitnud. Asub ju valla suurimas keskuses Virtsus mandrit Saaremaaga ühendav sadam, mida läbib aastas üle 1,3 miljoni reisija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles