Ülejõe lasteaias tähistati poiste nädalat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Ülejõe lasteaieas toimus poiste nädal.
Pärnu Ülejõe lasteaieas toimus poiste nädal. Foto: Erakogu

7.–11. novembril tähistasid Pärnu Ülejõe lasteaias poiste nädalat. Üritustesarja peeti esimest korda. See oli mõeldud ainult poistele, et nad tunneksid end kord aastas pisut erilisemana.

Lasteaed paikneb kahes hoones: Noorte väljaku ja Väike-Kuke tänava majas, kus üritused toimusid paralleelselt.

Esmaspäeva hommik algas Noorte väljakul poiste võimlemisega, mida juhtis naiskodukaitsjast õpetaja. Peeti ajurünnak, millised poisid on ja millisteks isadeks nad peaksid sirguma. Väike-Kuke majas algas poiste nädal ergutava videodiskoga, kuhu olid külla tulnud kaks koolipoissi tõukeratta ja rulaga. Koolipoiste ja Barbie juhendamisel täiendasid poisid oma tantsuoskusi.

Teisipäeva hommik algas suure segadusega: Väike-Kuke maja kahe rühma poisid tegid poistevahetuse.

Teisipäeval räägiti Noorte väljakul lastele ja nende vanematele ohutusest. Õuealal sai tutvuda politsei- ja päästeameti töökohustuste ja masinatega. Õpitubades said pered praktiliste tegevuste toel uusi teadmisi ja unustatut värskendada. Eesti Punase Risti Pärnumaa seltsi esindaja jagas esmaabi teadmisi. Maanteeameti esindaja rääkis ohutust pimedas liiklemisest. Tarbijakaitseameti töötaja rääkis mänguasjade ohutusest, batuudi õigest kasutamisest.

Lapsed olid elevil, et said autojuhtimisoskusi proovile panna. Selle tarbeks oli Pärnu liikluslinnak üles seadnud korraliku sõiduraja. Avatud oli Jussi kino, kus multifilmitegelasedki juhtisid laste tähelepanu ohutusele.

Kolmapäeval olid poistele olid appi tulnud Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilased, kes valmistasid ühes lastega maitsvaid soolaseid ja magusaid võileibu, mida hiljem serveeriti tüdrukutele. Väike-Kuke maja poisid külastasid õpetajatega Minizood.

Neljapäev pakkus põnevust mõlemale poole jõge. Ühes majas ehitati ja vallutati linnust, teises oli näitus "Minu vana on sõbra uus ...", kus tutvustati koduseid mänguasju. Loosiga sai iga poiss endale "uue" mänguasja, mis toetab meie lasteaia keskkonnasõbralikku mõtteviisi ja õpetab säästlikult tarbima.

Poiste nädala lõpetas politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse kooli kadettide külaskäik. Selgeks said politsei töövahendid, töövõtted. Kadetid rääkisid põnevatest juhtumitest. Isadepäeva puhul olid kohtumisele kutsutud isadki. Poiste nädalale pani Väike-kuke majas uhke punkti isade ehitatud kelgumägi. Noorte väljaku poisid veetsid aega lahedate diskorütmide saatel.

Poiste nädala tegevusi nautisid asutuse suured ja väikesed. Ükski poiss ei jäänud tähelepanuta. Igaüks leidis meelepärase tegevuse. Tüdrukudki nautisid nädalat printsessiraamatute ja õmblustöödega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles