Savinäpud rullivad savi sisse pitsi

Silja Joon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keraamikud Evelin ja Virge (paremal) pole kordagi kogenud tunnet, et ei viitsi hobitundi minna.
Keraamikud Evelin ja Virge (paremal) pole kordagi kogenud tunnet, et ei viitsi hobitundi minna. Foto: Silja Joon

Savinäppude kodune keraamikastuudio Pärnu külje all Tammistes sündis lapsepuhkusel emade mõnusatest koosveedetud tundidest pisikeses keraamikatöökojas.

Virge Laansoo ja Evelin Bergmann on pereemad ja kooliõed. Vatla mõisas tegutsev väike keraamikatöökoda kujunes väiksele emadegrupile toredaks kooskäimise kohaks, kuhu kord nädalas pikkadeks tundideks nokitsema ja omavahel suhtlema koguneti. Kaasa võeti tee ja suupistedki. Hobi korras õpiti omapäi kujundama, “küpsetama” ja glasuurima lihtsamaid vaagnaid ja tasse ning tagantjärele leiab Virge, et juhendaja abil oleks ära kulunud küll. Miks kukub tass kokku nagu kaardimaja? Savitöö tehnoloogiat õpiti tundma raamatute ja katsetamise kaudu. “Praegu peidame kolme aasta eest tehtud tööd laua alla,” muigab Virge.

Naised leiavad, et kuna mõlema keraamiku käekiri on väga erinev, siis see neid koos hoiabki. Evelini stiil on romantiline ja värviküllane, Virgel minimalistlik ja vormi jälgiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles