Siiri Erala: Omakohus autoroolis ohustas sündimata lapse elu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Erala
Siiri Erala Foto: PP

Vastukajana Tallinna–Pärnu maanteel ohtlikult liigelnud veokit märganud autojuhi kirjale (Pärnu Postimees 19.11.2016) kommenteeris lugeja Martin Pau, et niisugustel politsei tähelepanuta jäänud juhtumitel võib olla ootamatu tagajärg: omakohus autoroolis.

“/.../ on igati õige, et poolemeelsed autojuhid võetakse liiklusest maha. Kui liiklejad näevad, et politsei seda ei tee, astuvad nad ilmselt ise ühel päeval kodanikualgatuse korras tegutsema. Ärme seda päeva endale soovi!” kirjutas Pau.

Olen ise kogenud sellise algatuse tagajärgi. Ootasin oma esimest last ja olime just käinud mehega tulevasele ilmakodanikule kaubanduskeskusest rõivaid soetamas. Istusime pärast õnnestunud osturetke autosse ja suundusime läbi õhtuse linna kodu poole. Seisime valgusfoori all ja ootasime mõnusas meeleolus teekonna jätkamist lubavat rohelist tuld. Ootamatult käis kohutav pauk ja meie auto paiskus üle ohutussaare kõrvalreale. Ma ei tundnud mingit valu ega hakanud analüüsima-uurima, mis oli juhtunud. Ainus, kellele mõtlesin, oli see väike inimene minu sees. Kas temaga on kõik korras, kas ta ikka liigutab veel ... Jooksin autost välja, sest löögi saanud masinas olemine tundus mulle ohtlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles