Päästeamet tänab vabatahtlikke päästjaid üle-eestilise sireeniga

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeauto. Foto on illustreeriv.
Päästeauto. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

Täna tähistatakse rahvusvahelist vabatahtlike päeva, mille puhul Eesti kutselised päästekomandod lasevad keskpäeval sireeni meie päästeala vabatahtlike auks. Vabatahtlikke peab meeles politsei- ja piirivalveametki.

Vabatahtlikke päästjaid võib kohata riskimas eluga õnnetuste korral, aga ka koduuksel tuleohutusnõu andmas. „Oma ennastsalgava töö eest on nad kindlasti teeninud ära tähelepanu ja suurema tunnustuse. Seetõttu tuletab päästeamet kell 12 kõikjal Eestis kõlava sireeniga meelde, et me oleme enda vabatahtlike üle uhked ja neile nende panuse eest tänulikud,” teatas päästeameti pressiesindaja.

Eestis on 114 vabatahtlikku päästekomandot ja ligemale 2000 vabatahtlikku päästjat. Koos kutseliste komandodega päästetakse aastas 250-300 inimelu ja hoitakse ära varakahju 400-600 miljoni euro eest.

Samuti tähistab politsei- ja piirivalveamet rahvusvahelist vabatahtlike päeva ja tänab kõiki vabatahtlike, kes oma argitoimetuste kõrvalt leiavad aega panustada kogukonna turvalisusse.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheri sõnutsi on vabatahtlikud eeskujuks paljudele inimestele. „Politsei- ja piirivalveameti meeskond pole ainult meie ametnikud, vaid abipolitseinikud ja vabatahtlikud merepäästjadki, kes on meile asendamatud,“ lausus ta.

Eestis tegutseb umbkaudu 1000 abipolitseinikku, kes sel aastal on panustanud politseitegevusse ligemale 100 000 töötundi. 330 vabatahtlikku on sel aastal osalenud 62 merepäästejuhtumi lahendamisel ja aidanud kümnetel inimestel turvaliselt maale jõuda.

ÜRO peaassamblee kuulutas rahvusvahelise vabatahtlike päeva välja 1985. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles