Eesti Elekter pöördus Tootsi tuulepargi küsimuses kohtusse

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulegeneraator.
Tuulegeneraator. Foto: Peeter Langovits

Tuuletehnoloogia liidu liige AS Eesti Elekter esitas Tallinna halduskohtule kaebuse Tootsi tuulepargi suhtes. Eraettevõte leiab, et Vändra vallavalituse kinnitatud korraldused ja riigiettevõttele AS Eesti Energia väljastatud ehitusluba tuleb tühistada.

Eesti Elekter taotleb halduskohtule esitatud kaebuses Eesti Energiale väljastatud Tootsi tuulepargi ehitusloa kehtivuse peatamist. Samuti taotletatakse korralduse tühistamist, millega jäeti Eesti Elektrile tuulepargi ehitusluba väljastamata.

Ettevõtte hinnangul ei olnud Tootsi tuuleparki puudutavad Vändra vallavalitsuse otsused õiguspärased. Apelleeritakse otsusele keelduda kaebajale ehitusloa väljastamisest, põhjendades, et ehitusluba on juba Eesti Energiale väljastatud. Luba anti samal istungil, kui Eesti Elektrile teatati keelduv otsus, tuues põhjuseks selle, et AS Eesti Elektrile antav ehitusluba nendesamade ehitiste rajamiseks kahjustaks maaomaniku õigusi. "Väide ei vasta tõele, kuivõrd maaomaniku esindaja on Eesti Elektri ehitusloa taotluse kooskõlastanud," kirjutatakse ettevõtte pressiteates.

Eesti Elektri arvates on haldusorgan lähtunud pelgalt Eesti Energia huvidest ja jätnud kaebaja huvid arvesse võtmata. "Seega ei ole kohalik omavalitsus haldusmenetluse seaduses nõutud kaalutlusõigust nõuetekohaselt rakendanud. See on halduse kuritarvitamine ja muudab vastava haldusakti õigustühiseks," teatas Eesti Elekter.

Eesti Elekter viitab kohtule esitatud kaebuses veel taustategurina riigi hiljutistele otsustele takistada tuuleparkide rajamist Ida-Virumaale, mis on vastuolus üleriigilise "Eesti 2030+" planeeringuga. "Arvestades Eesti territooriumi suurust, asustustihedust, loodus- ja riigikaitselisi piiranguid ning tuuletingimusi, on Ida-Virumaa tuuleparkide ainus alternatiiv Pärnumaal Tootsi tuulepark, mille valitsus otsustas aga konkursita eraldada Eesti Energiale," öeldakse Eesti Elektri teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles