Pärnu noored avavad minifirmadele ühiskontori

Kadrin Karner
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtmise algatajad (vasakult) Agnes Talalaev, Silver Smeljanski, Marten Palu ja Oliver Sild ühiskontori koduks saava maja juures.
Ettevõtmise algatajad (vasakult) Agnes Talalaev, Silver Smeljanski, Marten Palu ja Oliver Sild ühiskontori koduks saava maja juures. Foto: Mailiis Ollino

Uue aasta alguses saab Pärnu kesklinn ööpäev läbi avatud koostöötamiskeskuse Forwardspace, millega oodatakse liituma nii ettevõtjaid kui vabakutselisi töötajaid, kel kodukontoris, raamatukogus või kohvikus töötamisest isu täis.

Mittetulundusühingu vormis ettevõtmise eesotsas on neli 20ndates noort, kellest enamikul on juba isiklik firma käima lükatud. Forwardspace on esitatud ka tuleval nädalal algavale kaasava eelarve hääletusele. Linna toetus kuluks noorte sõnutsi ära, et luua Akadeemia tänavale Mööblisahvri ruumidesse nüüdisaegne ja inspireeriv ühiskontor. Oma nõusoleku koostöötamiskeskusega liitumiseks on praeguseks andnud juba umbes 15 inimest.

“Minul on idee HUBist ehk koostöötamiskeskusest peas keerelnud juba möödunud aasta detsembrist, kui külastasime oma ettevõttega Tšehhis paljusid niisuguseid keskuseid,” rääkis üks idee algatajatest Oliver Sild, kelle Pärnus tegutsev ettevõte WebARX on loonud tarkvara, mis kaitseb veebilehti häkkerite rünnakute eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles