Järjekordne seadus pitsitab väikepoode

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bestri poe juhataja Rain Lelle tõdes, et tal pole aimugi, kuhu suitsupakid väikeses poes paigutada, kuid tunnistas, et veel enam häirivad teda uued alkoholiseadused.
Bestri poe juhataja Rain Lelle tõdes, et tal pole aimugi, kuhu suitsupakid väikeses poes paigutada, kuid tunnistas, et veel enam häirivad teda uued alkoholiseadused. Foto: Ardi Truija

Sotsiaalministeeriumi ettevalmistatav tubakaseaduse nõue, et suitsupakid tuleb poes klientide silme alt ära peita, on saanud kriitikat ülejäänud ministeeriumidelt ja väikekaupmeestelt. Poodnikud väidavad, et nende arvamust seaduseloojad ei küsinudki.

Kui alkoholiaktsiisid ja Läti piirikaubandus on külapoodnikud niikuinii tagajalgadele ajanud, siis uus, arutlusel tubakaseadus annab kaupmeeste sõnutsi järjekordse tõuke, et väikepoed kaovad. Möödunud aasta lõpul pöördus ligemale 300 Eesti poepidajat valitsuse poole, kinnitades, et tubakaseaduse muudatused käiksid neil üle jõu.

“Arvan, et kaupluses on juba hilja inimest harima asuda,” sõnas Kilingi-Nõmmes poodi pidava TÜ Sinilind juhatuse liige Ly Raid. “Seadus muudab müümise ebamugavamaks, kuid see, kes suitsu osta tahab, ostab selle paki ju ikka ära,” rääkis ta. Raidi sõnutsi nõuaks suitsupakkide peitmine ja nõutav alkoholi eraldamine muust kaubast raha, mida väikepoel pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles