Maailmarändurit ei lubatud Hiinasse

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihula noormees Meigo Märk on oma ümbermaailmakõnnil läbinud kolmandiku teest.
Lihula noormees Meigo Märk on oma ümbermaailmakõnnil läbinud kolmandiku teest. Foto: Kuvatõmmis

Lihula noormees Meigo Märk on jõudnud oma ümbermaailmakõnnil olulise tähiseni: läbitud on kolmandik teest. Algplaani oli noormees sunnitud muutma, sest Hiina viisat ei õnnestunud tal hankida, vahendas ajaleht Lääne Elu.

Kahe aasta ja seitsme kuuga on maailmarändur läbinud 13 360 kilomeetrit. "Tähtis pole kilomeetrid ega aeg, vaid inimesed ja kogemuste kvaliteet," ütles Märk oma täna postitatud videos.

Oma viimases sotsiaalmeediapostituses kirjutas Märk, et peab oma rännakus tegema suure muudatuse, sest ei saanud Hiina saatkonnast Vietnami pealinnas Hanois Hiina viisat.

Et läbida Hiinas 2400 kilomeetrit, on noormehel tarvis vähemalt nelja–viie kuu pikkust viisat. Märk üritas viisat hankida kolmes saatkonnas, kuid tema taotluse dokumente ei kinnitatud.

Et Märki Hiinasse ei lubatud, pikendab ta oma Vietnami viisat. Selles riigis on noormehel plaanis kõndida veel üle 1500 kilomeetri. Vietmanist Malaisiasse kavatseb ta sõita laevaga.

11. mail 2014 oma rännakut alustanud Märk on praeguseks läbinud üle 8520 kilomeetri ja viibinud 14 riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles