Kutsehariduskeskus muutub terveks päevaks võistlustandriks

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutsevõistlused kutsehariduskeskuses.
Kutsevõistlused kutsehariduskeskuses. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Neljapäeval korraldatakse Pärnumaa kutsehariduskeskuses (PKHK) eri õppealadel koolisisesed kutsevõistlused. Samal ajal on koolis lahtiste uste päev.

Kutsevõitlused hõlmavad nii individuaalseid kui ka meeskondlikke ülesandeid. Võistluste korraldusse on kool koostööpartneritena kaasanud tööandjadki, kes osalevad hindamiskomisjonides ja panevad võitjatele välja auhinnad.

"Oleme mõõduvõttudele kaasanud üle 50 partneri, kelle hulka kuuluvad PKHK vilistlasedki," rääkis PKHK avalike suhete juht Anneli Rabbi.

Paralleelselt võistlustega võõrustab kool avatud uste päeva puhul Pärnumaa üldhariduskoolide õpilasi ja õpetajaid.

"Lahtiste uste päeva alguses annab meie koolist ja õppimisvõimalusest ülevaate PKHK direktor Riina Müürsepp. Päeva jooksul tutvustatakse külalistele kõiki majas õpetatavaid erialasid, koolikompleksi. Külalised on teretulnud jälgima kutsemeistrivõistlusi," ütles Rabbi.

Huvilisi ootavad PKHK ja Pärnumaa Rajaleidja keskuse töötoad, kus saab õppida salvrätte voltima, mootorsaagi kasutama, pakendit valmistama, kaupa komplekteerima, CNC tööpingil nimekaarti valmistama, martsipaniroosi voolima, elektriskeemi kokku panema ning osaleda sisseastumisvestluse simulatsioonil ja teha palju muudki põnevat.

Täpset infot PKHK õpivõimaluste kohta saab küsida kooli messiboksist, kus potentsiaalsete õpilaskandidaatide küsimustele vastavad õpilasesinduse liikmed.

Tihedale päevale paneb punkti kutsevõistluste võitjate autasustamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles