Fotograafe seob loominguline sünergia

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Aija aga on pildistanud inimkeha kumerusi-voldikesi, jättes vaataja ladinakeelsete anatoomiaterminite kallal pead murdma.
Indrek Aija aga on pildistanud inimkeha kumerusi-voldikesi, jättes vaataja ladinakeelsete anatoomiaterminite kallal pead murdma. Foto: Mailiis Ollino

Näitus F8/”4” tõi Pärnu linnagalerii kunstnike maja saalidesse kokku seitsme Pärnu fotograafi loomingu, mis mõjub terviklikult vaatamata autorite eri stiilile ja maailmanägemise viisile.

Loomingulise ühenduse moodustamise mõte tekkis Andres Adamsonil, Haide Rannakivil ja Marko Toomastil laevakajutis: koos käidi Stockholmi reisil, sihtpunktiks Rootsi nüüdisaegse fotokunsti muuseum Fotografiska.

“Tegime isegi palju pilte ja kajutis tuli keegi meist ideele, et võiksime grupeeringu moodustada,” meenutas Adamson. “Algul olime F4 – mina, Marko, Haide ja Haide tütar, hiljem arenes see F8ks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles