Maaeluminister: Kalavaru on üldrahvalik omand (1)

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaeluminister Tarmo Tamm kohtus Pärnus kutseliste kalurite esindajatega, kellega muu hulgas räägiti kohapüügi piirangutestki.
Maaeluminister Tarmo Tamm kohtus Pärnus kutseliste kalurite esindajatega, kellega muu hulgas räägiti kohapüügi piirangutestki. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnumaal kalandusettevõtetega tutvunud ja rannakalurite esindajatega kohtunud maaeluminister Tarmo Tamm rõhutas, et kalavaru meie vetes on üldrahvalik ressurss, millele on õigus nii harrastuspüüdjatel kui kutselistel kaluritel.

"Kuna kalavaru on üldrahvalik ressurss, siis selle kasutamise õigust omavad nii harrastuskalastajad kui kutselised kalurid," sõnas Tamm.  

Vastatates küsimusele, kas ministeerium toetab kutseliste kalurite ettepanekut keelustada Pärnu lahel suvine trollimine, mis vigastab alamõõdulist kala, ei välistanud minister vajadust olukord suvisel harrastuspüügil üle vaadata.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles