Siseminister soovib luua majutusasutuste külastajate registri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotellituba. Foto on illustreeriv.
Hotellituba. Foto on illustreeriv. Foto: Gertrud Alatare/

Siseminister Andres Anvelt soovib luua Eesti majutusasutustes ööbivate inimeste automaatse registri, et aidata jõustruktuuridel võidelda terrorismiga, tabada Euroopa Liidus tagaotsitavad ja Eestis ebaseaduslikult viibivad isikud.

Kuna Eesti kuulub Schengeni ruumi ja piiril isikute riiki sisenemist ei kontrollita, on peamised infoallikad Eestis viibijate kohta just majutusasutuste külastajakaardid. Neid peavad täitma isikud, kes pole ELi või Euroopa majanduspiirkonna liikmesriigi või Šveitsi kodanikud või nende perekonnaliikmed.

Siseministeeriumi plaani kohaselt luuakse süsteem, kus majutusasutustes ööbima registreeritud isikute info liigub hiljemalt ööpäeva jooksul automaatregistrisse, mis kontrollib teavet eri andmebaaside suhtes nagu politsei andmekogu, sissesõidukeeldude riiklik register ja Interpoli andmebaas. Kui vasteid ei saada, kustutatakse inimese andmed omakorda ööpäeva vältel. Kui aga ilmneb, et tegu on jõustruktuuridele huvipakkuva isikuga, kontrollib infot edasi vastav ametnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles