Selgusid riigi loojatele pühendatud mälestusmärgi ideekonkursi parimad

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ideekonkursi eesmärk oli leida sobivaim kavand mälestusmärgile, mis rajatakse Pärnu Kuninga tänava põhikooli esisele alale.
Ideekonkursi eesmärk oli leida sobivaim kavand mälestusmärgile, mis rajatakse Pärnu Kuninga tänava põhikooli esisele alale. Foto: Ants Liigus

Tänasel Pärnu linnavalitsuse istungil kinnitati Pärnusse plaanitava Eesti Vabariigi loojatele pühendatud monumendi kavandite esikolmik. Eesti 100. aastapäevaks rajatava mälestusmärgi kolme parema hulka valiti "Aja lehed", "Sünd" ja "Ajahetk".

Eelmise aasta septembris välja kuulutatud konkursile laekus kümme tööd, mida hindas kümneliikmeline žürii. Tänasel linnavalitsuse istungil kinnitati linnavalitsuse pressiesindaja Gerli Kõivu teatel žürii ettepanekul kolm paremat.

Ajahetk
Ajahetk Foto: Pärnu linnavalitsus

Tööde autorid ja saavutatud kohad kuulutatakse välja 23. veebruaril kell 11 Pärnu Kuninga tänava põhikooli aulas. 

Eesti Vabariigi loojatele pühendatud mälestusmärgi ideekonkursi eesmärk oli leida sobivaim kavand mälestusmärgile, mis on pühendatud riigi loojatele: Eestimaa Päästekomitee liikmetele Konstantin Pätsile, Jüri Vilmsile ja Konstantin Konikule ning Pärnus iseseisvusmanifesti ette lugenud Hugo Kuusnerile.

Sünd
Sünd Foto: Pärnu linnavalitsus

Mälestusmärk plaanitakse rajada Kuninga tänava põhikooli ette.

Konkursi korraldas Pärnu linnavalitsus koostöös mittetulundusühinguga Eesti Kujurite Ühendus.

Aja lehed
Aja lehed Foto: Pärnu linnavalitsus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles