Kohus saatis juhtimisõiguseta roolijoodiku kaheks nädalaks türmi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Lennart Rikk

Pärnu maakohus saatis 15 ööpäevaks arestikambrisse juhtimisõiguseta noormehe, kes tabati autoroolist alkoholijoobes.

Täna öösel kella 3 ajal tabas politsei Pärnus Vana-Sauga tänaval Mercedes-Benzi autoroolist 23aastase noormehe, kes oli tarvitanud alkoholi, tal puudus mootorsõiduki juhtimisõigus ja sõidukil oli läbimata korraline tehnoülevaatus.

Pärnu politseijaoskonna patrullteenistuse vanema Imre Veberi sõnutsi oli noormees politseile varasemalt tuttav, sest möödunud aasta detsembri lõpus kõrvaldati ta samuti juhtimiselt.

Veber lisas, et meest on varasemalt pea paarikümnel korral süütegude eest karistatud ja tasumata trahvide summa ületas kaugelt 2000 eurot.

„Kohtuistungil selgus, et töötuna arvel olev ja tasumata trahvide koormat kandev noormees soetas enesele sõiduki. Kusjuures tal ei ole ju juhtimisõigust,” imestas Veber.

Politseikapten lisas, et liikluses süüdimatult käituvaid juhte on võimalik karistada mitmel viisil, kuid kui on näha, et rahaline karistus mõju ei oma, jätkab politsei neile aresti nõudmist.

15 ööpäeva aresti mõistis Pärnu maakohus noormehele tänahommikusel kohtuistungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles