Juhtkiri: Volinike nullmäng Saugas

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Poliitilise vastasseisu lahendamiseks Saugas ei aidanud peaminister Jüri Ratase külaskäigust. Kinnitust leidis see, millest Pärnu Postimees kirjutas 10. märtsil: valitsus ei saa sekkuda Sauga valla külade elanike ja volikogu suhete klaarimisse.

Paremal juhul saab Sauga valla külade ühinemissoov Pärnu linnaga lahenduse alles pärast sügisesi kohalike omavalitsuste valimisi. Tagantjärele tarkusest võime rääkida, et haldusreformi seadust koostades oleks pidanud ette nägema varianti, et rahva tahet ei peeta millekski. Selgeks on saanud seegi, et probleem ei ole ainult Saugas, vaid rahvast on üle sõidetud veel vähemalt 22 Eesti paigas. Esmapilgul tundub lausa uskumatu, et Eestis on võimalik avalikult nii ebademokraatlikult käituda.

Tulevikku vaadates tekib küsimus; mida Sauga põikpäine vallavolikogu taotleb? Soovitus kohalikel veel kord volikoguga läbi rääkida saab tulla vaid pealinna ametnikult. Rahvaga vastuollu minnes on volinikud endale juba surmaotsuse allkirjastanud: neid enam tagasi ei valita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles