Linnagaleriis avaneb sümbolite maailm

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Luige töö "Ikthus III".
Jaan Luige töö "Ikthus III". Foto: promo

Kolmapäeval kell 17 avatakse Pärnu linnagaleriis raekojas Jaan Luige näitus "Märgid ja sümbolid".

Eesti skulptor ja kunstiõppejõud Luik on lõpetanud Eesti riikliku kunstiinstituudi ja töötanud Tartu kunstikoolis õpetajana 1990. aastast.

Luik on Eesti kunstnike liidu liige ja osalenud näitustel nii Eestis kui mujal maailmas.

Pärnu linnagalerii väljapanekule tõi Luik šamott- ja pronksskulptuurid, digiprinttehnikas graafilised lehed, mis räägivad lugusid märkidest ja sümbolitest. Teda on paelunud näiteks hieroglüüfid ja kristlik sümboolika.

Kunstnik on endale tähendusrikkamaid või atraktiivsemaid märke piltideks joonistanud ja skulptuurideks vorminud. Graafilised tööd on enamasti välja kasvanud pliiatsiga joonistatud skulptuurikavanditest.

Luik leiab, et märgid ümbritsevad meid kõikjal: liiklusmärkidest viitade ja arvutiekraani ikoonideni. Inimesedki saadavad iga päev eri märke teele ja võtavad neid vastu, ise seda tihti teadvustamata. Enamik märke on üldkasutatavad ja aitavad meil suhelda

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles