Uusarenduse kraavisaaga jätkub

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laadi külas Mämmiküla arenduse vaheline tee 3. märtsil. Kas veteväljast aitab jagu saada vaid üks ristikraav erakinnistul, on küsitav.
Laadi külas Mämmiküla arenduse vaheline tee 3. märtsil. Kas veteväljast aitab jagu saada vaid üks ristikraav erakinnistul, on küsitav. Foto: Urmas Luik

Selle loo peategelane on kraav, millest valgub pinnavesi buumi ajal põllule kerkinud uusarenduse teele ja mille üle on paragrahve väänatud kohtumajades, kuid neli aastat väldanud saaga Tahkuranna vallavalitsuse ja Laadi küla Mai kinnistu omaniku vahel jätkub.

Lugu on harutanud mitu advokaadibürood, kinnistuomanik on enda huvide kaitseks pöördunud väärteomenetluse algatamiseks politseisse. Tahkuranna vallavanema arvates pressitakse vallalt raha välja, kinnistuomaniku hinnangul on vald omavolitsenud ja kraavi süvendamisega on tekitatud talle otsest varalist kahju.

Üle vallale kuuluva tee laiutavas vees peegelduvad pilved, läbi nende peavad “ujuma” kohalikud, kes tahavad kodunt välja või tagasi jõuda. Vallavalitsuse tellimusel on veebruaris-märtsis pumbatud teelt paari–kolme päeva kaupa vett ära, maksumaksja rahaga on kaetud pumba rentimise ja generaatori kütuse kulu. Ja ikkagi on see nagu sõelaga vee kandmine, kuni jätkub kraavisaaga, mille ots ulatub kaugele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles