Pärnu restoranide nädal algas mereveevahu mekkimisega

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eileõhtune peakokkade galaõhtusöök avas tänavuse Pärnu restoranide nädala. Pärnu Postimees uuris, kuidas seitsmekäigulise söömaaja ettevalmistused kulgesid.

“Õhtusöögi menüü on udupeen, seitset käiku valmistavad kokku 13 Pärnu restoranide peakokka. Roogi leidub igale maitsele ja enim tekitab elevust kindlasti Piparmündi peakoka Vladimir Upenieki vahekäiguna pakutav mereveevaht,” rääkis teemanädala korraldaja Kadi Elmeste eile hommikul.

Rannahotelli peakokk Herkki Ruubel ja restoran Mon Ami peakokk Sten Märtin valmistasid parajasti ette pearooga. “Marineerime sibulat, jahutame ja puhastame veisepõske ja suitsutame juursellerikreemi,” sõnas Ruubel. Ettevalmistused algasid juba paar päeva varem. “Veisepõse küpsetamine võtab umbes poolteist ööpäeva. Puljongit keedame kastmete tarvis kusagil kolm ööpäeva,” seletas Ruubel. Kokkadel oli kiire nädala eel tuju hea. “Ootame elevusega kogu teemanädalat. Meeleolu on ülev ja kindel!” lausus Märtin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles