Valitsus arutab Kikepera looduskaitseala moodustamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa suurim kanaline metsis tunneb ennast Kikepera laantes hästi. Tedrekuke pulmamäng Katkusoo rabamändide keskel lagendikul on märgiline vaatemäng.
Euroopa suurim kanaline metsis tunneb ennast Kikepera laantes hästi. Tedrekuke pulmamäng Katkusoo rabamändide keskel lagendikul on märgiline vaatemäng. Foto: OÜ Naturum/keskkonnaamet

Valitsus arutab täna määruse eelnõu, mille kohaselt moodustatakse Pärnumaal olemasolevate püsielupaikade ja hoiuala alusel Kikepera looduskaitseala, millega laiendatakse kaitstavat ala ja kehtestatakse uus kaitsekord.

"Looduskaitseala moodustamisega soovitakse üksteisele suhteliselt lähestikku paiknevad eri liikide kaitseks loodud püsielupaigad ja nendega piirnev hoiuala koondada terviklikuks kaitsealaks," teatas valitsuse pressiesindaja BNSile. Laiendusalale jäävad väärtuslikud metsa- ja sookooslused, mis pakub elupaika alal kaitstavatele linnuliikidele ja mille liitmist on vaja liikide elukoha soodsa seisundi saavutamiseks.

Kikepera looduskaitseala moodustamine on oluline, kaitsmaks üht olulisemat metsise esindusala Eestis. Samuti kuulub ala Eesti kümne tähtsama must-toonekure pesitsusala hulka. Alal asub kaks kaljukotka pesapaika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles