Silvia Paluoja: Meie kolmas esijäse – alati käeulatuses

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvia Paluoja.
Silvia Paluoja. Foto: PP

Anatoomiliselt pole seda olemas, kuid iga päev kasutame oma kolmandat esijäset aina rohkem ja üha moodsamas variandis. Kaks ühes nagu kombeks. Tasku- ja pihuarvuti võimalused väikeses vidinas, millega oleme kokku kasvanud. Liiga palju ja, mis seal salata, ka kohatult kokku kasvanud. Eriti pärast sajandivahetust sündinud generatsioon ehk Z-põlvkond, nagu neid nimetatakse.

Enne eesti tähestiku võõrtähte Z sirgunud põlvkond pole ajast maha jäänud, kuid meenutab veel aega, kui lauatelefoni koju saamisele kulus aastaid ja laoti välja suur hulk kroone, et osta näiteks Nokia mobiiltelefon, mis ei olnud enam telliskivisuurune, vaid mahtus juba taskusse.

Paraku tekitab nende enesestmõistetavate vidinate kasutamine enesestmõistetavaid küsimusi ja maanteeameti hiljutine kampaania “Kui juhid, siis juhi!” pole sõidukiroolis olijatele just palju teavet (loe: vastutustunnet) kahe kõrva vahele jätnud. Ikka leidub neid, kes pööret tehes lobisevad, parem käsi roolist ja mõte ümbritsevast eemal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles