Tõstamaa koolis nuuskisid maksuameti koerad

, Tõstamaa keskkooli õppejuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliameti teenistuskoerad näitasid, milleks nad on koolitatud ning kõik tooted, mis olid ruumi peidetud, leiti kärmelt üles.
Maksu- ja tolliameti teenistuskoerad näitasid, milleks nad on koolitatud ning kõik tooted, mis olid ruumi peidetud, leiti kärmelt üles. Foto: Toomas Mitt

Tõstamaa keskkooli külastasid eile maksu- ja tolliameti töötajad kahe teenistuskoeraga.

Õpilastele oli planeeritud kaks infotundi, algul nooremale ja pärast vanemale vanuserühmale.

Maksu- ja tolliameti töid ja tegemisi tutvustas peainspektor Priit Laatre. Juttu tuli konfiskeeritud kaubast. Ühes oli võetud mõni näidis, mida õpilased said hiljem katsuda. Kaasas oli naiste seelik salasigarettide üle piiri toomiseks, püütoninahk, krokodillinahast kott, ilvesenahk ja palju muudki.

Õpilastele pakkus elevust kahe tollikoera töö nägemine. Teenistuskoerad näitasid osavalt, milleks nad on koolitatud, ja leidsid kõik ruumi peidetud tooted kärmelt üles.

Koertejuhid tutvustasid oma töö spetsiifikat ja olid tänulikud, et koerad said võõras keskkonnas oma oskusi kinnistada.

Kui nooremas vanuserühmas külalistele küsimusi eriti ei esitatud, siis suurematega jätkus vestlus üle plaanitud aja. Kes tahtis, sai tollitöötajaga omaette suhelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles