Rüütli 45 rentnike lugu

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leidke erinevused. Vasakpoolsel pildil on Henn Soodla 1997. aastal jäädvustanud Tallinna Panga Pärnu filiaali ja parempoolsel Urmas Luik Eesti Ühispanga kontori.
Leidke erinevused. Vasakpoolsel pildil on Henn Soodla 1997. aastal jäädvustanud Tallinna Panga Pärnu filiaali ja parempoolsel Urmas Luik Eesti Ühispanga kontori. Foto: arhiiv

Võõrale, kes Pärnu bussijaama poolt Rüütli tänavale pöörab, jäävad kohe silma kaks imposantset ületeenaabrit: Rüütli 40 ja Rüütli 45. Selle nädala tagaküljele mõeldes tekkis tahtmine seada 20 aasta ajateljele ritta kõik need, kes on olnud Rüütli 45 äripindade rentnikud, aga tundub, et nii põhjalikuks tööks on mälu nõder ja sulg nõrk.

8. aprillil 1997 avas riigiaktsiaseltsi Eesti Loto tütarfirma aktsiaselts Novoloto Rüütli 45s mängude saali Admiral, kuhu pääses Rüütli ja Ringi tänava nurgalt.

Rüütli 45 allkorruse ruumid olid 1999. aastani antud rendile Estkompeximile, millel omakorda oli allrendi õigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles