Kaitsealuse linnu päästjat pahandab ükskõiksus

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läinud pühapäeva õhtul kella seitsme ajal märkas Leivi Onga-Lebedeva koos abikaasaga Pärnus tiheda liiklusega Papiniidu tänava ääres lindu, kes kössitas kaubanduskeskuse parkla ja sõidutee vahel kitsal mururibal. Lähemalt uurides ja internetist infot otsides selgitasid nad välja, et tegemist on kaitsealuse metsisekanaga.

Abikaasa üritas linnule dressipluusi peale visata, kuid see ei õnnestunud, ja tõi siis oma töökohast, Kaubamajaka jahipoest kahva, millega saadi veel kahe inimese abiga metsis kätte. “Lind oli tee ääres muruplatsi peal täpselt nii, nagu hakkaks kohe tee peale minema. Muidu oleks ta raudselt auto alla jäänud, sest too päev oli metsikult liiklust sellise kellaaja kohta,” meenutas Onga-Lebedeva olukorda.

Teataja meele teeb mõruks, et ta ei saanud keskkonnainspektsiooni valvetelefonile 1313 helistades abi ega juhatust, mida päästetud haruldase linnuga edasi teha. Talle soovitati metsis viia lähimale rohealale. Sellest Onga-Lebedeva keeldus, sest teisel pool maju asuv roheala polnud lahendus, kuna otse kõrval jookseb Liivi tee, kus lubatud tunnikiirus on 70 kilomeetrit. Muid nõuandeid nagu kaugemale metsa viimise soovitust Onga-Lebedeva ütlusel talle ei antud. “Me otsisime välja, et tegemist on punase raamatu linnuga, aga neil on jumala ükskõik,” pahandas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles