Pärnu Postimees ootab lugejaid juubelipeole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2002. aastal pidi Ivo Linna esinema Narvas. Telefonikõnedes lubas mees kindlasti kohal olla ning ta kuulutatigi peaesinejaks. Korraldaja sõnul öelnud Linna, et lepingu tegemiseks tal mahti ei ole, ent seejuures ei maininud laulja kordagi, et ta kohale ei tule. Paar päeva enne kontserti kuulis Talberg Linna abikaasalt, et mees pole kontserti kunagi tõsiselt võtnud ega mõelnudki sinna esinema minna. Linna oli narvalasi ka varem alt vedanud. Mõni aasta tagasi oli Narvas välja kuulutatud Ivo Linna kontsert, kuid ka siis ei ilmunud laulja kohale
2002. aastal pidi Ivo Linna esinema Narvas. Telefonikõnedes lubas mees kindlasti kohal olla ning ta kuulutatigi peaesinejaks. Korraldaja sõnul öelnud Linna, et lepingu tegemiseks tal mahti ei ole, ent seejuures ei maininud laulja kordagi, et ta kohale ei tule. Paar päeva enne kontserti kuulis Talberg Linna abikaasalt, et mees pole kontserti kunagi tõsiselt võtnud ega mõelnudki sinna esinema minna. Linna oli narvalasi ka varem alt vedanud. Mõni aasta tagasi oli Narvas välja kuulutatud Ivo Linna kontsert, kuid ka siis ei ilmunud laulja kohale Foto: Marko Saarm / Sakala

Esmaspäeval, 5. juunil on Pärnu Postimehe lugejad ja sõbrad oodatud toimetuse kõrvale Lasteparki, et tähistada üheskoos ajalehe 160. aastapäeva.

5. juunil 1857 hakkas Pärnus ilmuma Johann Voldemar Jannseni asutatud Perno Postimees ehk Näddalileht. Seda aastat ja kuupäeva loetakse järjepideva eestikeelse ajakirjanduse alguseks.

160 aasta möödumist Pärnu Postimehe esimese numbri ilmumisest tähistab lehetoimetus mõnusa pargipeoga.

Pidustused saavad alguse juba keskpäeval, kui toimetuserahvas peseb kombekohaselt puhtaks papa Jannseni pronkskuju, mis linna peatänavale püstitati kümme aastat tagasi Pärnu Postimehe 150. aastapäevaks.

Pidulikku meeleolu aitab sel tähtsal päeval luua alati lustakas pasunakoor Õnn Tuli Õuele.

Seejärel pinnivad Pärnu linnaisad Pärnu Postimehe ajakirjanikke. Nimelt pannakse ajakirjanikud tavapäratusse olukorda ja neil tuleb seekord küsimuste esitamise asemel hoopis vastata. Mõttevahetust juhivad linnapea Romek Kosenkranius ja abilinnapea Rainer Aavik.

Kella 13.15 astuvad Lasteparki üles seatud lavale Pärnu ühisgümnaasiumi noored lauljad.

Rahvaürituselt ei puudu lustakad auhinnamängudki ja kell 13.50 selgitab päeva juht Sepo Seeman välja õnneliku võitja, kes saab auhinnaks Pärnu Postimehe tellimuse.

Kella 14.25 näitavad oma oskusi Studio Happy Dancers tantsulapsed.

Kell 14.50 algab inspiratsiooni pooltund, kus tuntud inimesed jagavad oma kogemusi, kuidas põnevalt ja loovalt meedias oma sõnumit edastada.

Nii Pärnumaal kui mujal Eestis palju tunnustust pälvinud kunstide maja tütarlasteansambel Tähtihellad astub külastajate ette kell 15.35.

Kell 16 on aeg kringlit süüa ja kümme minutit hiljem üllatavad pidulisi Pärnu djemberingi trummarid, kes muudavad oma etteaste põnevamaks veel mitme instrumendiga.

Kella 16.30 paiku rõõmustavad Lasteparki kogunenud külalisi Ivo Linna ja Anti Kammiste.

Peoplatsil saab vormistada lehetellimusi ja osta raamatuid. Pärnu Postimehe ajakirjanikud vastavad meeleldi kõigile lehetegemist puudutavatele küsimustele ja veebitoimetus paneb värsked peogaleriid ja -videod digilehte üles otse pargipingilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles