Inimene märkab halvasti disainitud teenust

Silja Joon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teenusedisainerid Agnes Pulk (paremal) ja Riina Tomast näitavad ettevõtjale tema ärist suurt pilti ja tutvustavad tugevaid külgi, aga tühikuidki, miks klient on hakanud konkurenti eelistama.
Teenusedisainerid Agnes Pulk (paremal) ja Riina Tomast näitavad ettevõtjale tema ärist suurt pilti ja tutvustavad tugevaid külgi, aga tühikuidki, miks klient on hakanud konkurenti eelistama. Foto: Silja Joon

Teenuste disain? Kas see amet eeldab kunstiannet või nõuab arvutigraafilisi oskusi, torkab esimesena pähe. Või on tegu hoopis reklaamitootmisega? Disainerid tegutsevad ju pigem tarbekunsti ja sisekujunduse maastikul, aga teenuste all võib silmas pidada loendamatut hulka tegevusi klienditeenindamisest sotsiaalabini.

Pärnumaa esimeses teenusekorralduse ettevõttes Disainivõti tegutsevad Agnes Pulk ja Riina Tomast nendivad, et eriala on Eestis aktuaalne viimasel kümnendil, ent laias maailmas märksa kauem.

Tallinnas ja Tartus leidub teenusedisaini firmasid arvukalt, paljud neist on oma tegevusampluaad laiendanud omaaegsed reklaamibürood. Kunstiandega seostada pole siin vajadust. Pigem on tegu loova mõttega uuringufirmaga. Ja mitte ainult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles