Pärnumaa vallad hädas kehva kraaniveega

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Nii mõneski kohas Pärnumaal muutub kraanivesi aeg-ajalt ebameeldivalt pruuniks, määrib pesu või kraanikausi ja viimaks võib hakata terviselegi. Terviseamet hurjutab pea igal aastal siinseid valdu ja vee-ettevõtteid, kuna nende joogivesi ei vasta nõuetele.

Nii näitasid viiel järjestikusel aastal Häädemeeste keskkoolist võetud proovid, et sealse kraanivee rauasisaldus on ületanud normi ligemale kuus korda: eelmise aasta lõpus oli liitris vees rauda lubatud 0,2 milligrammi asemel 1,26.

Häädemeeste elanik ja kooli eksdirektor Raimu Pruul märkis, et tema tassi jõuab puhas vesi, aga seda ainult läbi kolme filtri. “Vee-ettevõte väidab, et pumplast tuleb välja ideaalne vesi. Ju on torud nii kehvas seisus, et sealt tuleb igasugust kraami kaasa ja mul filter ühe päevaga umbes on,” selgitas ta. Pruul lisas, et koolis kõlbab vesi juua, kuid see tekitab kergesti roostet ja plekke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles