Kairi Sosi mängib metsa sees metsasarve

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kairi Sosi päevad on sisustatud mitme tegevusega. Peale pillimängu mängib neiu veel võrkpalli, laulab ja tantsib.
Kairi Sosi päevad on sisustatud mitme tegevusega. Peale pillimängu mängib neiu veel võrkpalli, laulab ja tantsib. Foto: Kerli Sosi

Ilusat vaskset metsasarve ei ole hõlbus mängida. “Mina puhun sisse küll, aga ainult jumal üksi teab, mis sealt välja tuleb,” räägib õpetaja Kalev Saar, kui lihtne on mahedakõlalisel pillil noodist mööda mängida. Leidub ainult üks pill, mida tema kinnitusel on keerulisem mängida – see on oboe.

Metsasarve teeb eriliseks asjaolu, et selle mängijaid ei leidu just kuigi palju. Parima noore instrumentalisti konkursil osales 40 metsasarvemängijat, mis võrreldes tuhandete klaverimängijate kõrval on köömes.

Üks neist 40st, tüdruk, kes üleriigilisel noorte instrumentalistide konkursil oma vanuseklassis võitjaks tunnistati, kannab nime Kairi Sosi. Soomaa piiri ääres Rätsepa külas kasvav 15aastane neiu hakkas metsasarve mängima Viira kooli teises klassis. Juhuslikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles