Rasegi võib kangi tõsta

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spa&Spordi treener Kätlin Erkmann tegi trenne kuni kaheksanda rasenduskuuni.
Spa&Spordi treener Kätlin Erkmann tegi trenne kuni kaheksanda rasenduskuuni. Foto: Mailiis Ollino

Kui iganenud arusaama kohaselt oli rasedatele halb isegi käsi õlgadest ülespoole tõsta, rääkimata trenni tegemisest, on nüüd selge, et terve naine võib kangiharjutustega rasedana jätkata.

Pea kümme aastat treenerina töötanud spordiklubi Spa&Sport treener Kätlin Erkmann on tööl paarikümnel korral rasedaid kohanud. “Kui alguses tundsin ennast juhendades ebakindlalt, muutus see pärast lapse saamist, sest mul oli juba kogemus. Ma ei mäleta, et koolis oleks sel teemal peatutud,” rääkis Erkmann, kel taskus Tallinna ülikooli kehakultuuri bakalaureusekraad.

Erkmann, kelle rühmatreeningute seast võib leida nii jõuvastupidavustrenne nagu BodyPump kui rahulikumaid tunde nagu saunajooga ja BodyBalance, ei arva, et rasedusega peab tingimata treeningutest loobuma. Treener selgitas, et kõik sõltub sportimisharjumusest. “Kui inimene on varem trenni teinud ega ole riskirase, ei näe ma põhjust, miks mitte jätkata. Aga kui ta tahab alustada nullist, leidub trenne, mida ma sel ajal ei soovitaks,” täpsustas ta, lisades, et on tagasi saatnud nii mõnegi naise. “On juhtunud, et naine on neljandat kuud rase ja tuleb esimest korda BodyPumpi. Siis olen suunanud ta rasedate võimlemisse, sest BodyPump on intensiivne ja nõuab kogemust.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles