Ehitajad remondivad teatri südant sügiseni

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teatrijuht Roland Leesment on üks vähestest, kellel on selge ettekujutus, milliseks remonditav lava ja saal ehitajate lahkudes muutuvad.
Endla teatrijuht Roland Leesment on üks vähestest, kellel on selge ettekujutus, milliseks remonditav lava ja saal ehitajate lahkudes muutuvad. Foto: Mailiis Ollino

Endla teatri lava on juba maist näitlejatele lukku keeratud, aga avatud ehitajatele, kes on sealt välja visanud kõik, mis vana ja võib-olla isegi armas, kuid ajale jalgu jäänud.

Minema on pillutud seadmed, mis vana pöördlava ringi ajasid. Metalliostu või prügilasse on viidud lavakujundusi toetanud, kergitanud ja langetanud mehhanismid: mootorid, trossid ja köied – kogu kaadervärk, mis lava heaks varem tööle pandi.

Ainuüksi metalli olla ehitusmehed lavaruumidest välja tõstnud kümmekond tonni, prügimäele sõidutanud koormate viisi lammutustööga tekkinud prahti ning silma alt viinud saalitoolid ja rõdupiirde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles